FIETSEN LANGS DE 8 KASTELEN VAN VORDEN

Gratis fietsen beschikbaar bij ’t Hagenhuus

Ons land is een echt fietsland. Er zijn zo veel onontdekte fietspaden te vinden in de Achterhoek. Wij hebben voor u daarom ook diversen fietskaarten ter beschikking. De acht kastelen route van Vorden  loopt direct langs ons B&B.

U kunt dus direct opstappen en van deze mooie route genieten.De meeste kastelen langs deze route worden particulier bewoond waardoor het grootste gedeelte niet opengesteld is voor bezoekers. Alleen Kasteel Vorden , de tuinen van Huis de Wiersse en van kasteel de Wildenborch worden beperkt opengesteld voor bezoekers.

Bij Kasteel Hackfort is in het koetshuis een restaurant ingericht.

De Achtkastelenroute bestaat al vanaf 1913. Sindsdien hebben duizenden fietsers de route gereden. ‘s Zomers kan de tocht ook onder leiding van een gids worden gemaakt. De route kan direct worden gestart vanaf onze B&B  en heeft een lengte van ongeveer 36 kilometer.(fietsduur circa 2,5 uur)

Wij hebben 2 fietsen  (dames en heren fiets) staan, welke u GRATIS kunt gebruiken. (reserveren van de fietsen is wenselijk)

Voor de Moutainbikers zijn er ook diversen routes beschikbaar welke te herkennen zijn aan het internationale MTB-teken. (driehoek met daaronder 2 rondjes). De route is circa 90km, en kan worden gestart op o.a. “het Grote  Veld” wat op circa 1 km afstand ligt van onze B&B.

fietsen